Algemeen

De meeste van onze financiële partners met een hart zijn fondsbeheerders.
Maar onder onze partners zijn er ook verzekeringsmaatschappijen, banken, vermogensbeheerders en makelaars.
De lijst hieronder is niet limitatief: er zijn er dus nog andere en er zullen er nog bij komen in de toekomst.

Na analyse van onze beheerders met een hart viel één ding op: zij zijn erg succesvol omdat ze emotionele beleggingsbeslissingen tot een minimum weten te beperken.

We onderscheiden dan ook twee types van beheerders op basis van hun strategie:

 • zij die een kwantitatief model gebruiken en zo hun emoties uitsluiten
 • zij die een fundamentele aanpak hanteren maar zo rationeel en gedisciplineerd zijn dat ze hun emoties ook tot een minimum beperken.

Rationeel en cool blijven in alle omstandigheden is immers de sleutel tot succes op langere termijn.

Onze uitzonderlijke beheerders met een hart

1. Onze kwantitatieve beheerders

Vector Asset Management en RAM Active Investments zijn uiterst succesvolle beheerders die sinds jaren een grote meerwaarde leveren op basis van een door hen zelf ontwikkeld wiskundig
model:

 • Vector richt zich vooral op een portefeuille van internationale aandelen (Navigator), maar biedt die zelfde portefeuille ook aan met een flexibel beschermingsmechanisme (Flexible) → hun uitmuntend beheer werd recent herhaaldelijk onderscheiden met prestigieuze awards.
 • RAM heeft een enorme expertise op de Europese aandelenmarkten en op de Emerging Markets (opkomende markten). Daarnaast bieden zij ook een heel sterk marktneutraal long/short aandelenbeheer voor de iets voorzichtigere belegger → hun uitzonderlijke rendementen woorden meer en meer opgemerkt en gehonoreerd.

2. Onze gedisciplineerde aandelenbeheerders

Blackwall Capital, L.T. Funds en Skagen Funds beheren aandelenportefeuilles op basis van fundamentele analyse en een typische ‘value’-benadering. Kenmerkend voor hun beheer zijn de meer  geconcentreerde portefeuilles en de lange periodes dat zij aandelen in portefeuille houden.

Hun resultaten bewijzen dat een gedisciplineerde selectie grote troeven biedt:

 • Blackwall is gespecialiseerd in een flexibel long/short aandelenbeheer in Europa, gericht op de intelligente maar voorzichtige aandelenbelegger.
  In geval van een marktcorrectie zouden zij wel eens aangenaam kunnen verrassen.
 • L.T. Funds is de meest gedisciplineerde beheerder in Europese aandelen die we gevonden hebben in de laatste 10 jaar. Deze onbekende parel haalt een gemiddelde meerwaarde van 4% tegenover de beurs sinds 1999.
 • Skagen Funds is een grote Noorse aandelenbeheerder met bijzondere focus op de internationale markten en op de emerging markets (opkomende markten). Zij combineren hun uitstekende beheer met een ongekend digitaal beleggingsplatform wat supergoedkope en efficiënte spaarplannen mogelijk maakt.

 

Onze andere financiële partners

Naast deze prima beheerders zijn er nog andere partijen die een belangrijke bijdrage leveren:

 • Patronale Life, een Belgische verzekeringsmaatschappij met uitstekende financiële ratio’s, is onze partner voor de eerder veilige beleggingen.
  Sinds jaren biedt zij een consistent hoog rendement aan in Tak 21 en dit aan erg lage kosten.
 • Binck Bank Professional, een efficiënte depotbank, die een erg lage kostenstructuur hanteert en zo onze filosofie (een zo scherp mogelijke pricing voor onze beleggers met een hart) ondersteunt daar waar zij tussen komt.
 • Fructi Causa, een verzekeringsmakelaar gespecialiseerd in beleggingsverzekeringen.
 • Tak 44, een promotor van beleggingsverzekeringen via verzekeringsmakelaars.